fixedgear.nl logo

Garantie

Hoelang heb ik garantie?

Standaard geven wij één jaar garantie op het frame en een half jaar op de draaiende onderdelen. Echter geven fabrikanten zelf in veel gevallen een langere garantieperiode aan. Wil je precies weten hoelang de garantie is per merk? Neem dan contact op met onze klantenservice of kijk op de website van de fabrikant zelf. De garantie geldt onverminderd de wettelijk rechten van de consument. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Waar zit geen garantie op? Wielen, banden, ketting, stuur, versnellingen, bel, verlichting, trappers, snelbinders en overige accessoires. Roest valt ook niet onder de garantie. Wij bieden een week garantie op schade die is ontstaan door de vervoerder. 


Garantie in stand houden? Doe een servicebeurt!

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je nieuwe fixed gear en om je garantie in stand te houden, adviseren wij je om na 3 maanden van ontvangst je fiets een servicebeurt te geven. Dit kan bij ons in de winkel of bij een gediplomeerde fietsenmaker. Dit adviseren we omdat je fixie tijdens het fietsen onderhevig is aan weerstand. Door deze weerstand kan het zijn dat bepaalde onderdelen, zoals je spaken en ketting, opnieuw afgesteld moeten worden. Wanneer je dit niet doet en gewoon door blijft fietsen, kan het zijn dat deze onderdelen kapot gaan of schade veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet. En als je besluit het niet te doen zijn wij niet verplicht om de garantie in stand te houden.

Bewaar alsjeblieft je orderbevestiging die je per mail krijgt goed. Hier staat alle info in die wij nodig hebben om jouw eventuele garantieverzoek aan te nemen.


Garantie verzoek indienen? Zo doe je dat:

Heb je een fixie besteld en heeft hij gebreken? Dat is natuurlijk erg spijtig en dat gaan we natuurlijk oplossen! Laat het ons na ontvangst binnen 10 werkdagen weten, maar het liefste eerder. Je kunt een garantieverzoek indienen per telefoon of per mail. In beide gevallen zullen we je vragen om per mail foto's en/of video's op te sturen waarop de gebreken zijn te zien. Ook zullen we je om een omschrijving vragen hoe de gebreken zijn ontstaan. Een garantieverzoek dien je in via info@fixedgear.nl. Gemiddeld duurt het 5 werkdagen om een garantieverzoek helemaal af te wikkelen